Бойко Борисов: Аз се надявам ЦИК да ме опровергае и да

...
Бойко Борисов: Аз се надявам ЦИК да ме опровергае и да
Коментари Харесай

ГЕРБ подозира манипулация на машините за гласуване

Бойко Борисов: Аз се надявам ЦИК да ме опровергае и да позволи на компютърните специалисти да отидат и да видят какво става със софтуера

Сорс кодът на софтуера, посредством който беше извършено машинното гласоподаване на изборите за Народно заседание на 2 октомври 2022 година, да бъде възложен на всички упълномощени наблюдаващи и други заинтригувани длъжностни лица. 

За това упорстват от ГЕРБ в писмо до Централната изборна комисия, Министерство на електронното ръководство и компанията, която поддържа устройствата - " Сиела Норма " АД, съобщи.

Поводът за настояването са подозрения, че машините за гласувани са манипулирани. 

„ Машините са пипани. Аз се надявам ЦИК да ме опровергае и да позволи на компютърните експерти от всички партии да отидат и да видят какво става със софтуера, когато имаш кода. Нека отворят и да погледнат, с цел да нямаме тези подозрения ", разяснява ръководителят на ГЕРББойко Борисов по време на посещаване в Стара Загора. 

" По този метод ще стане ясно да вземем за пример дали 70 000 гласоподаватели в действителност са отишли до урните, с цел да изберат " Не поддържам никого ", акцентира водачът на партията Бойко Борисов.

Въпреки обвиняването, Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ няма да сезира прокуратурата, тъй като по думите му тя " не би трябвало да е инструмент на политическите партии ". От ГЕРБ-СДС не престават да чакат представители на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " на договарянията на контактните групи за образуване на болшинство. 

" Трябва всички да се смирим, демонстрират резултатите от изборите. Хората са уплашени, изтощени - виждате гърмежи в Киев, бутнаха най-личното нещо на Путин – моста в Крим. Войната е все по-жестока и страшна. Ние се нуждаем от държавно управление и парламент и по тази причина предложихме неутрални хора – потвърдено неутрални, тъй като е ясно, че ние не се харесваме, другояче ще сме в една партия. С огромно почитание се отнасям към „ Възраждане “ и доста по-лесно би се работило с тях, тъй като са съществени хора. Проблемът там е идеологически, тъй като няма на какво да стъпим като темели – те са за референдум за участието ни в НАТО, срещу еврозоната и да не се оказва помощ на Украйна. Това са неща, които опонират на нашите първи точки в програмата, а по тях имаме съвпадане с Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи. Ние точно там търсим благоприятни условия ", сподели Борисов.

Той още веднъж посочи, че от ГЕРБ не оферират коалиция, тъй като тя е невъзможна.  " Но има политики, 5 - 6 неща, по които можем да имаме единодушие и да прекараме страната през рецесията. Защото, в случай че ние не успеем с мандата, няма по какъв начин да се случи и с другите два ", посочи Борисов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР